Service

En bekväm vardag i Ekeby Hus och möjlighet att unna sig lite extra!

Service som ingår

Expeditionen

Vi har en anställd expeditionsansvarig som sköter en stor del av administrationen och har överblick över det mesta i föreningen. Till expeditionen kan boende vända sig för att t ex köpa extra matkuponger eller boka gästrum.

Mat i matsalen

Matsalen är föreningens hjärta. Här träffas vi och umgås över middagen från måndag till lördag (söndagar stängt). Vin, öl och annan alkoholhaltig dryck tar man med själv om man önskar.

De boendes gäster är också välkomna på middag i matsalen. När man vill ha en privat middag med gäster kan man boka gästmatsalen. Matsal och kök är väldigt viktiga för gemenskapen och drivs därför i egen regi med anställd personal.

Städning

Städning och fönsterputsning är utlagd på entreprenad. Lättare städning i lägenheterna görs var 14:e dag och fönstren putsas 2 gånger per år.

Service mot avgift

Vaktmästare

Fastighetens tekniska förvaltning är utlagd på entreprenad. Medlemmar kan boka teknisk service för smärre uppdrag i lägenheten. 

Frisör och fotvård

I föreningens lokaler bedriver privata hårfrisörs- och fotvårdssalonger verksamhet.  De ger föreningens medlemmar förmånliga priser.

Hälsovård

Ekeby Hus är en vanlig bostadsrättsförening och inte ett trygghetsboende eller vårdboende. I en bostadsrättsförening bor man när man kan klara sig själv och här finns ingen omsorgspersonal.

Däremot har vi ett gott samarbete med Ekeby Hälsocenter. De kommer till Ekeby Hus vid massvaccinering mot säsonginfluensa och covid och på Ekeby Hälsocenter finns bland annat fysioterapeut och sjuksköterska.