Aktiviteter

- kultur, hälsa och gemenskap

Alla aktiviter som vi har här i föreningen drivs helt av våra medlemmar. Utan engagemang, inga gemensamma aktiviteter. Med våra rymliga lokaler har vi verkligen bra förutsättningar att ordna många olika evenemang och kurser.

SPF Seniorerna Ekeby Hus

SPF Seniorerna Ekeby Hus driver de flesta kulturella, sociala aktiviteter och studiecirklar.

Det finns vissa fasta veckoprogram under terminerna med föreläsningar,  tisdagsmusik, filmer, boule, gympa och yoga. Studiecirklar finns av många slag, t ex litteraturcirkel, tävlingsbridge, målargrupp och textilgrupp. SPF har även ett eget teaterombud för Uppsala Stadsteater.

SPF arrangerar också vissa festliga aktiviteter, som firande av nationaldagen den 6 juni, sommarfest i trädgården och julgransplundring.

Det du vill göra

I våra gemensamma lokaler pågår ständigt olika saker och det finns utrymme att odla sina egna intressen. Biblioteket med dagstidningar har många besökare och fackboksbiblioteket med biljardbord och pussel likaså. Gymmet är flitigt använt och bastun värms ibland upp. Vävstolarna i hobbyrummet är ofta igång under vintern och hobbyverkstaden i källaren används bland annat av en silversmed.