Medlemskap

Det är många som funderar på att flytta hit. Vill du också bli medlem snart?

Bostadsrätterna i Ekeby Hus säljs av den boende själv, normalt via mäklarfirmor i Uppsala. Bevaka gärna mäklarnas hemsidor eller Hemnet för att hitta lägenheter som är till salu. 

Den som köper en lägenhet måste ansöka om medlemskap i bostadsrättsföreningen Ekeby Hus. Man måste ha fyllt 55 år för att kunna bli medlem. Ett par kan beviljas medlemskap om den ena uppfyller ålderskravet. Medlemskap beslutas av styrelsen. 

Beslut om medlemskap

Inför beslutet om medlemskap träffas styrelsen och den sökande för informationsutbyte och diskussion om hur den sökande kan vara delaktig i föreningen. Det är önskvärt att mötet sker innan den sökande skrivit köpekontrakt. 

Vi rekommenderar att man är mellan 55 och 75 år vid inflyttningen och är vid god vigör. Det är viktigt för köparen att förstå att all verksamhet i 55+ bostadsrättsföreningar är beroende av medlemmarnas egna insatser och engagemang.

Ny medlem

När du blir medlem får du information om föreningens aktiviteter inom många olika områden. En sak som är bra att veta är de generella regler som gäller från och med 2023 vid renovering av bostadsrättslägenheter. 

När du flyttar in välkomnas du av ”Husvärdarna” som finns i varje hus. Det är två boende som fungerar som husvärdar och stöttar de nyinflyttade, visar lokalerna, följer med till olika aktiviteter och introducerar de nya i service och gemenskap.